Aktualny czas w Sao Paulo, Brazylia

Chcesz sprawdzić, która jest godzina w Sao Paulo, Brazylia lub gdziekolwiek indziej na świecie? Poniższy zegar pokazuje lokalny czas i datę dla Sao Paulo, Brazylia. Aby wyświetlić czas i datę innego kraju lub regionu, wybierz żądane miejsce z listy rozwijanej.

Sao Paulo, Brazylia

Poniższa lista zawiera dodatkowe informacje czasowe dla Sao Paulo, Brazylia:

  • Czas letni: Obecnie Sao Paulo, Brazylia nie obserwuje czasu letniego.
  • Tydzień kalendarzowy: Tydzień kalendarzowy na dzisiaj, , to tydzień kalendarzowy . W roku jest łącznie 52 tygodnie. Pozostało 27 tygodnie do końca roku .
  • Numer dnia: Dziś wtorek, roku, to dzień 173 roku . W roku jest łącznie 366 dni. Pozostało 193 dni do końca roku . W tym miesiącu jest 30 dni.
  • Przesunięcie UTC/GMT: Uniwersalny Czas Koordynowany jest o 3 godziny przed Sao Paulo, Brazylia.
  • Identyfikator strefy czasowej IANA: Identyfikator strefy czasowej IANA dla Sao Paulo, Brazylia to America/Sao_Paulo
  • Strefa czasowa: Strefa czasowa dla Sao Paulo, Brazylia to BRT (Brasília Time)
  • Czas wschodu słońca: Dziś słońce wschodzi o
  • Czas zachodu słońca: Dziś słońce zajdzie o
  • Długość dnia: Długość dzisiejszego dnia wynosi .
  • Zmierzch astronomiczny: Od do oraz od do
  • Zmierzch żeglarski: Od do oraz od do
  • Zmierzch cywilny: Od do oraz od do

Poniższa tabela pokazuje różnice czasu między Sao Paulo, Brazylia a głównymi miastami świata.

Kraje/Miasta Różnica czasu
Australia (Sydney)-13:00
Sydney, Australia jest 13 godziny przed Sao Paulo, Brazylia
Chiny (Szanghaj)-11:00
Szanghaj, Chiny jest 11 godziny przed Sao Paulo, Brazylia
Egipt (Kair)-6:00
Kair, Egipt jest 6 godziny przed Sao Paulo, Brazylia
Francja (Paryż)-5:00
Paryż, Francja jest 5 godziny przed Sao Paulo, Brazylia
Hongkong-11:00
Hongkong jest 11 godziny przed Sao Paulo, Brazylia
Hiszpania (Madryt)-5:00
Madryt, Hiszpania jest 5 godziny przed Sao Paulo, Brazylia
Japonia (Tokio)-12:00
Tokio, Japonia jest 12 godziny przed Sao Paulo, Brazylia
Kanada (Toronto)+1:00
Sao Paulo, Brazylia jest 1 godzina przed Toronto, Kanada
Niemcy (Berlin)-5:00
Berlin, Niemcy jest 5 godziny przed Sao Paulo, Brazylia
Nigeria (Lagos)-4:00
Lagos, Nigeria jest 4 godziny przed Sao Paulo, Brazylia
Polska (Warszawa)-5:00
Warszawa, Polska jest 5 godziny przed Sao Paulo, Brazylia
Rosja (Moskwa)-6:00
Moskwa, Rosja jest 6 godziny przed Sao Paulo, Brazylia
Republika Południowej Afryki (Johannesburg)-5:00
Johannesburg, Republika Południowej Afryki jest 5 godziny przed Sao Paulo, Brazylia
Singapur-11:00
Singapur jest 11 godziny przed Sao Paulo, Brazylia
Szwajcaria (Zurych)-5:00
Zurych, Szwajcaria jest 5 godziny przed Sao Paulo, Brazylia
Stany Zjednoczone (Chicago)+2:00
Sao Paulo, Brazylia jest 2 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone (Los Angeles)+4:00
Sao Paulo, Brazylia jest 4 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone (Nowy Jork)+1:00
Sao Paulo, Brazylia jest 1 godzina przed Nowy Jork, Stany Zjednoczone
Turcja (Stambuł)-6:00
Stambuł, Turcja jest 6 godziny przed Sao Paulo, Brazylia
Włochy (Rzym)-5:00
Rzym, Włochy jest 5 godziny przed Sao Paulo, Brazylia
Zjednoczone Królestwo (Londyn)-4:00
Londyn, Zjednoczone Królestwo jest 4 godziny przed Sao Paulo, Brazylia