Aktualny czas w Toronto, Kanada

Chcesz sprawdzić, która jest godzina w Toronto, Kanada lub gdziekolwiek indziej na świecie? Poniższy zegar pokazuje lokalny czas i datę dla Toronto, Kanada. Aby wyświetlić czas i datę innego kraju lub regionu, wybierz żądane miejsce z listy rozwijanej.

Toronto, Kanada

Poniższa lista zawiera dodatkowe informacje czasowe dla Toronto, Kanada:

  • Czas letni: Obecnie na Toronto, Kanada obowiązuje czas letni. Czas letni rozpoczął się . Zegary zostały przesunięte do przodu o 1 godzina. Czas letni zakończy się . Zegary zostaną cofnięte o 1 godzina.
  • Tydzień kalendarzowy: Tydzień kalendarzowy na dzisiaj, , to tydzień kalendarzowy . W roku jest łącznie 52 tygodnie. Pozostało 22 tygodnie do końca roku .
  • Numer dnia: Dziś wtorek, roku, to dzień 204 roku . W roku jest łącznie 366 dni. Pozostało 162 dni do końca roku . W tym miesiącu jest 31 dni.
  • Przesunięcie UTC/GMT: Uniwersalny Czas Koordynowany jest o 4 godziny przed Toronto, Kanada.
  • Identyfikator strefy czasowej IANA: Identyfikator strefy czasowej IANA dla Toronto, Kanada to America/Toronto
  • Strefa czasowa: Strefa czasowa dla Toronto, Kanada to EDT (Eastern Daylight Time)
  • Czas wschodu słońca: Dziś słońce wschodzi o
  • Czas zachodu słońca: Dziś słońce zajdzie o
  • Długość dnia: Długość dzisiejszego dnia wynosi .
  • Zmierzch astronomiczny: Od do oraz od do
  • Zmierzch żeglarski: Od do oraz od do
  • Zmierzch cywilny: Od do oraz od do

Poniższa tabela pokazuje różnice czasu między Toronto, Kanada a głównymi miastami świata.

Kraje/Miasta Różnica czasu
Australia (Sydney)-14:00
Sydney, Australia jest 14 godziny przed Toronto, Kanada
Brazylia (Sao Paulo)-1:00
Sao Paulo, Brazylia jest 1 godzina przed Toronto, Kanada
Chiny (Szanghaj)-12:00
Szanghaj, Chiny jest 12 godziny przed Toronto, Kanada
Egipt (Kair)-7:00
Kair, Egipt jest 7 godziny przed Toronto, Kanada
Francja (Paryż)-6:00
Paryż, Francja jest 6 godziny przed Toronto, Kanada
Hongkong-12:00
Hongkong jest 12 godziny przed Toronto, Kanada
Hiszpania (Madryt)-6:00
Madryt, Hiszpania jest 6 godziny przed Toronto, Kanada
Japonia (Tokio)-13:00
Tokio, Japonia jest 13 godziny przed Toronto, Kanada
Niemcy (Berlin)-6:00
Berlin, Niemcy jest 6 godziny przed Toronto, Kanada
Nigeria (Lagos)-5:00
Lagos, Nigeria jest 5 godziny przed Toronto, Kanada
Polska (Warszawa)-6:00
Warszawa, Polska jest 6 godziny przed Toronto, Kanada
Rosja (Moskwa)-7:00
Moskwa, Rosja jest 7 godziny przed Toronto, Kanada
Republika Południowej Afryki (Johannesburg)-6:00
Johannesburg, Republika Południowej Afryki jest 6 godziny przed Toronto, Kanada
Singapur-12:00
Singapur jest 12 godziny przed Toronto, Kanada
Szwajcaria (Zurych)-6:00
Zurych, Szwajcaria jest 6 godziny przed Toronto, Kanada
Stany Zjednoczone (Chicago)+1:00
Toronto, Kanada jest 1 godzina przed Chicago, Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone (Los Angeles)+3:00
Toronto, Kanada jest 3 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone (Nowy Jork)+0:00
Nie ma różnicy czasu między Toronto, Kanada a Nowy Jork, Stany Zjednoczone
Turcja (Stambuł)-7:00
Stambuł, Turcja jest 7 godziny przed Toronto, Kanada
Włochy (Rzym)-6:00
Rzym, Włochy jest 6 godziny przed Toronto, Kanada
Zjednoczone Królestwo (Londyn)-5:00
Londyn, Zjednoczone Królestwo jest 5 godziny przed Toronto, Kanada