Aktualny czas w Los Angeles, Stany Zjednoczone

Chcesz sprawdzić, która jest godzina w Los Angeles, Stany Zjednoczone lub gdziekolwiek indziej na świecie? Poniższy zegar pokazuje lokalny czas i datę dla Los Angeles, Stany Zjednoczone. Aby wyświetlić czas i datę innego kraju lub regionu, wybierz żądane miejsce z listy rozwijanej.

Los Angeles, Stany Zjednoczone

Poniższa lista zawiera dodatkowe informacje czasowe dla Los Angeles, Stany Zjednoczone:

  • Czas letni: Obecnie na Los Angeles, Stany Zjednoczone obowiązuje czas letni. Czas letni rozpoczął się . Zegary zostały przesunięte do przodu o 1 godzina. Czas letni zakończy się . Zegary zostaną cofnięte o 1 godzina.
  • Tydzień kalendarzowy: Tydzień kalendarzowy na dzisiaj, , to tydzień kalendarzowy . W roku jest łącznie 52 tygodnie. Pozostało 27 tygodnie do końca roku .
  • Numer dnia: Dziś wtorek, roku, to dzień 173 roku . W roku jest łącznie 366 dni. Pozostało 193 dni do końca roku . W tym miesiącu jest 30 dni.
  • Przesunięcie UTC/GMT: Uniwersalny Czas Koordynowany jest o 7 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone.
  • Identyfikator strefy czasowej IANA: Identyfikator strefy czasowej IANA dla Los Angeles, Stany Zjednoczone to America/Los_Angeles
  • Strefa czasowa: Strefa czasowa dla Los Angeles, Stany Zjednoczone to PDT (Pacific Daylight Time)
  • Czas wschodu słońca: Dziś słońce wschodzi o
  • Czas zachodu słońca: Dziś słońce zajdzie o
  • Długość dnia: Długość dzisiejszego dnia wynosi .
  • Zmierzch astronomiczny: Od do oraz od do
  • Zmierzch żeglarski: Od do oraz od do
  • Zmierzch cywilny: Od do oraz od do

Poniższa tabela pokazuje różnice czasu między Los Angeles, Stany Zjednoczone a głównymi miastami świata.

Kraje/Miasta Różnica czasu
Australia (Sydney)-17:00
Sydney, Australia jest 17 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Brazylia (Sao Paulo)-4:00
Sao Paulo, Brazylia jest 4 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Chiny (Szanghaj)-15:00
Szanghaj, Chiny jest 15 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Egipt (Kair)-10:00
Kair, Egipt jest 10 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Francja (Paryż)-9:00
Paryż, Francja jest 9 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Hongkong-15:00
Hongkong jest 15 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Hiszpania (Madryt)-9:00
Madryt, Hiszpania jest 9 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Japonia (Tokio)-16:00
Tokio, Japonia jest 16 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Kanada (Toronto)-3:00
Toronto, Kanada jest 3 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Niemcy (Berlin)-9:00
Berlin, Niemcy jest 9 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Nigeria (Lagos)-8:00
Lagos, Nigeria jest 8 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Polska (Warszawa)-9:00
Warszawa, Polska jest 9 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Rosja (Moskwa)-10:00
Moskwa, Rosja jest 10 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Republika Południowej Afryki (Johannesburg)-9:00
Johannesburg, Republika Południowej Afryki jest 9 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Singapur-15:00
Singapur jest 15 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Szwajcaria (Zurych)-9:00
Zurych, Szwajcaria jest 9 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone (Chicago)-2:00
Chicago, Stany Zjednoczone jest 2 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone (Nowy Jork)-3:00
Nowy Jork, Stany Zjednoczone jest 3 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Turcja (Stambuł)-10:00
Stambuł, Turcja jest 10 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Włochy (Rzym)-9:00
Rzym, Włochy jest 9 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Zjednoczone Królestwo (Londyn)-8:00
Londyn, Zjednoczone Królestwo jest 8 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone