Aktualny czas w Chicago, Stany Zjednoczone

Jaka jest godzina w Chicago, Stany Zjednoczone?

Jest w Chicago, Stany Zjednoczone

Czas lokalny
Chicago, Stany Zjednoczone

Czas letni

Obecnie Chicago, Stany Zjednoczone nie obserwuje czasu letniego.

Tydzień kalendarzowy

Tydzień kalendarzowy na dzisiaj, , to tydzień kalendarzowy .

W roku jest łącznie 01 tygodnie.

Pozostało -7 tygodnia do końca roku .

Numer dnia

Dziś wtorek, roku, to dzień 56 roku .

W roku jest łącznie 366 dni.

Pozostało 310 dni do końca roku .

W tym miesiącu jest 29 dni.

Przesunięcie UTC/GMT

UTC/GMT -06:00

Uniwersalny Czas Koordynowany jest o 6 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone.

GMT = Czas Greenwich

Identyfikator strefy czasowej IANA

Identyfikator strefy czasowej IANA dla Chicago, Stany Zjednoczone to America/Chicago

Strefa czasowa

Strefa czasowa dla Chicago, Stany Zjednoczone to CST
(Central Standard Time)

Czas wschodu słońca

Dziś słońce wschodzi o

Czas zachodu słońca

Dziś słońce zajdzie o

Długość dnia

Długość dzisiejszego dnia wynosi .

Zmierzch astronomiczny

-
-

Zmierzch żeglarski

-
-

Zmierzch cywilny

-
-

Współrzędne geograficzne: szerokość i długość geograficzna

Współrzędne geograficzne szerokości i długości geograficznej dla Chicago, Stany Zjednoczone wynoszą 41.85° N, 87.65° W

Różnica czasu między Chicago, Stany Zjednoczone a innymi krajami na całym świecie

Kraje Różnica czasu
Australia (Sydney)-17:00
Sydney, Australia jest 17 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Brazylia (Sao Paulo)-3:00
Sao Paulo, Brazylia jest 3 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Chiny (Szanghaj)-14:00
Szanghaj, Chiny jest 14 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Egipt (Kair)-8:00
Kair, Egipt jest 8 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Francja (Paryż)-7:00
Paryż, Francja jest 7 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Hongkong-14:00
Hongkong jest 14 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Hiszpania (Madryt)-7:00
Madryt, Hiszpania jest 7 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Japonia (Tokio)-15:00
Tokio, Japonia jest 15 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Kanada (Toronto)-1:00
Toronto, Kanada jest 1 godzina przed Chicago, Stany Zjednoczone
Niemcy (Berlin)-7:00
Berlin, Niemcy jest 7 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Nigeria (Lagos)-7:00
Lagos, Nigeria jest 7 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Polska (Warszawa)-7:00
Warszawa, Polska jest 7 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Rosja (Moskwa)-9:00
Moskwa, Rosja jest 9 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Republika Południowej Afryki (Johannesburg)-8:00
Johannesburg, Republika Południowej Afryki jest 8 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Singapur-14:00
Singapur jest 14 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Szwajcaria (Zurych)-7:00
Zurych, Szwajcaria jest 7 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone (Los Angeles)+2:00
Chicago, Stany Zjednoczone jest 2 godziny przed Los Angeles, Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone (Nowy Jork)-1:00
Nowy Jork, Stany Zjednoczone jest 1 godzina przed Chicago, Stany Zjednoczone
Turcja (Stambuł)-9:00
Stambuł, Turcja jest 9 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Włochy (Rzym)-7:00
Rzym, Włochy jest 7 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone
Zjednoczone Królestwo (Londyn)-6:00
Londyn, Zjednoczone Królestwo jest 6 godziny przed Chicago, Stany Zjednoczone